Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2014 10:56 - 10 ВЪПРОСА КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА БЪЛГАРИЯ (които и да са те)
Автор: zufo Категория: Други   
Прочетен: 2939 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Уважаеми господа управляващи,

Не знам имената ви, защото докато ги науча, вие ще се смените, но се обръщам към вас, защото подобно на ученик в гимназията, имам въпроси, чиито отговори не откривам в учебника. Наясно съм, че никой от вас няма да прочете въпросника, а дори и да го прочете, едва ли ще може да ми отговори... но може би някой ден, когато и вие се понаучите на изкуството да бъдеш истински управленец, може и да ви хрумнат отговорите. Искам да уточня, че нито един от въпросите не е реторичен, а наистина изпитва вопиюща нужда от решение.

ВЪПРОС НОМЕР ЕДНО
За кого да гласувам?
Проблемът на този въпрос, не се състои в това, че нямам политически убеждения и просто искам някой да ме насочи към някоя партия. Проблемът е, че когато правите мощните си кампании преди изборите, вие така се излагате по телевизията и не само, че изпитвам едновременно желание да се спукам от смях и да повърна. Приказките ви са толкова прозаични и изпразнени от смисъл, че ви правят прозрачни от глава до пети.

ВЪПРОС НОМЕР ДВЕ
Как да се реша да родя дете?
Нямам проблем с физиологически, психически, или емоционален характер. Но става така, че когато се замисля какво е необходимо за това да гледам детето си, започвам да изпитвам панически страх, че ще ми се наложи да бъркам в кофите за боклук. И да, става дума за пари. Целта ми не е да лежа на майчинските си, а и вашата не бива да е такава. Искам да вярвам, че детето ми ще може да расте в спокойствие, а не да гледа майка си и баща си как не смеят да си купят нови обувки, защото то трябва да тръгне на училище.

ВЪПРОС НОМЕР ТРИ
Защо висшето ми образование на струва пукнат грош?
Аз съм актриса. Работя още от преди да съм завършила. Имам близо 10 години трудов опит. Мъча се да развивам таланта си в сферата на театралното изкуство всячески. Но през последните, да кажем, пет години, сякаш всичко около мен крещи: "Много си готина, но си... никому ненужна!" И съм убедена, че повечето ми колеги се чувстват по същия начин. И проблемът идва от вас, за това и търся решение от вас. Вашата очевидна политика на изтласкване на културните дейци в покрайнините на обществения живот, превръща повечето театрали в хора, на които се присмиват. За вас са важни всички други сфери, но не и културната. Тогава защо просто не издадете директива, с която да се затворят всички театрални учебни заведения? Нека решим проблема още в зародиш!

ВЪПРОС НОМЕР ЧЕТИРИ
Възможно ли е да крадете по-малко?
Не ви съдя. Дава ви се шанс за облага - взимате я. Но ако снижите малко алчността си, може би нещата за всички ще са малко по-добри. Непонятно е за мен, как не го разбирате.

ВЪПРОС НОМЕР ПЕТ
Необходими ли са толкова много харчове за "официалности"?
Кетъринг за посрещането на еди-кой си, балони за украса на еди-какво си събитие, скъпи нощувки по разни хотели при "делови срещи", костюми за министрите на стойност ХХХХ лева, автомобили, телефони, партита, сбирки, тийм билдинги, откривания, лентички... заболя ме главата! А от другата страна на везната - пари за майките - тц, пари - за болниците - тц, пари за социален обяд на крайно бедните - тц, пари за онкоболните - тц, забележете най-накрая слагам и моята сфера - пари за театралите - ТЦ!

ВЪПРОС НОМЕР ШЕСТ
Такива сте си от раждането си, или политиката ви превръща в хиени?
Този въпрос няма нужда от пояснения.

ВЪПРОС НОМЕР СЕДЕМ
Наистина ли смятате, че там където сте - там ви е мястото?

ВЪПРОС НОМЕР ОСЕМ
Не ви ли измъчват кошмари нощем, не ви ли пищят ушите, не ви ли сърбят задниците, или парите наистина запушват всякакви пробойни?

ВЪПРОС НОМЕР ДЕВЕТ
Ако утре нещо стане и всички хартии наречени "пари" просто се изпарят, мислите ли, че ще успеете да оцелеете?
Замислете се, няма ги хартиите в банката и вие вече не сте никаква сила сред другите. Ще можете ли да живеете в свят, в който ще трябва с двете си ръце да изкарвате прехрана и т.н.

ВЪПРОС НОМЕР ДЕСЕТ
Като за финал, отново ще попитам - за кого да гласувам?
Държавата ни в момента е някакъв идиотски хибрид между книгите "1984" и "Параграф 22". Искам да гласувам, но никой от кандидатите не ми харесва, същевременно, ако не гласувам, тогава друг ще решава вместо мен, но дори и да гласувам, някак си магически отново друг ще реши накрая. Мислите ли, че хората ще бъдат вечно толкова толерантни към вас? 



Тагове:   политика,   ДПС,   БСП,   атака,   ГЕРБ,   ББЦ,


Гласувай:
1



1. emi1ts - Mного добри
23.08.2014 11:44
и актуални въпроси!Поздравления!
Присъединявам се! Дори и да няма отговор,въпроси трябва да се задават!Това е реалното положение в момента!
Поздрави!
цитирай
2. shtirlic - хм
23.08.2014 19:42
Опасявам се, че управляващите България не са в България и не разбират български, така че едва ли някой от въпросите ще получи отговор.
цитирай
3. zufo - и актуални въпроси!Поздравлен...
24.08.2014 21:10
emi1ts написа:
и актуални въпроси!Поздравления!
Присъединявам се! Дори и да няма отговор,въпроси трябва да се задават!Това е реалното положение в момента!
Поздрави!


Да, наистина, въпросите на хората са винаги необходими и дано поне част от тях да достигат до предназначените... въпреки, че какво от това? Но един ден, когато критичната маса недоволстващи прескочи необходимия процент, тогава ще настъпи промяна - за добро или за лошо :)

цитирай
4. zufo - Опасявам се, че управляващите Б...
24.08.2014 21:12
shtirlic написа:
Опасявам се, че управляващите България не са в България и не разбират български, така че едва ли някой от въпросите ще получи отговор.

Ха-ха :) коментар изцяло в контекста на написаните въпроси :) Да, наистина, може би е необходимо да преведа въпросите на няколко езика, дано уцеля подходящия. Ако ли не, хубавия бой по задника винаги е бил универсален език :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zufo
Категория: Изкуство
Прочетен: 117584
Постинги: 22
Коментари: 20
Гласове: 18
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930