Постинг
18.06.2013 20:17 -
Бисквитен пай с череши "Мосю Оги"
Автор: zufo
Категория: Рецепти
Прочетен: 4016 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.06.2013 17:43
Прочетен: 4016 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 28.06.2013 17:43
Представям ви много лесна и бърза торта, която освен всичко е лека и много подходяща за летните жеги.
Необходими продукти:
2 пакета бисквити (аз ползвам диетични бисквити Ревю на фирма Победа, 180гр.)
1 голяма кофичка заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар
3 белтъка
600 гр. череши
Приготвяне:
Черешите се измиват, почистват от костилките и смачкват с ръка. Сметаната се разбърква с пудрата захар и към нея се прибавят разбитите на сняг белтъци. Бърка се на ръка до получаване на хомогенен пухкав крем. Взима се тавичка с диаметър 24 см. Подрежда се един пласт бисквити. Ако използвате същите бисквити като мен, не е нужно да ги сиропирате предварително за да омекват, защото те са си доста меки. Ако ползвате други бисквити, които са по-твърди, или по-дебели, може да ги топвате в прясно мляко за малко. Дори и да има луфт между бисквитите, на дъното на тавичката няма проблем. Върху тях разпределяте малко от смачканите череши и върху тях мажете с крема. После пак бисквити, после череши и после крем. И така докато ви свършат бисквитите. Отгоре завършвате със слой крем. Може да украсите по ваше желание - натрошена бисквитка, череши, настъргано парче шоколад, щоколадови пръчици, какао - каквото ви душа иска. После паят се оставя в хладилник да престои поне 6-8 часа. Така бисквитите хубаво поемат от крема и стават фантастични на вкус. Да ви е сладко! :)
Необходими продукти:
2 пакета бисквити (аз ползвам диетични бисквити Ревю на фирма Победа, 180гр.)
1 голяма кофичка заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар
3 белтъка
600 гр. череши
Приготвяне:
Черешите се измиват, почистват от костилките и смачкват с ръка. Сметаната се разбърква с пудрата захар и към нея се прибавят разбитите на сняг белтъци. Бърка се на ръка до получаване на хомогенен пухкав крем. Взима се тавичка с диаметър 24 см. Подрежда се един пласт бисквити. Ако използвате същите бисквити като мен, не е нужно да ги сиропирате предварително за да омекват, защото те са си доста меки. Ако ползвате други бисквити, които са по-твърди, или по-дебели, може да ги топвате в прясно мляко за малко. Дори и да има луфт между бисквитите, на дъното на тавичката няма проблем. Върху тях разпределяте малко от смачканите череши и върху тях мажете с крема. После пак бисквити, после череши и после крем. И така докато ви свършат бисквитите. Отгоре завършвате със слой крем. Може да украсите по ваше желание - натрошена бисквитка, череши, настъргано парче шоколад, щоколадови пръчици, какао - каквото ви душа иска. После паят се оставя в хладилник да престои поне 6-8 часа. Така бисквитите хубаво поемат от крема и стават фантастични на вкус. Да ви е сладко! :)
Чийзкейк с маскарпоне и сладко от горски...
Лесна бисквитена торта с млечен крем без...
Яйчено-млечен сладкиш с квасена сметана ...
Лесна бисквитена торта с млечен крем без...
Яйчено-млечен сладкиш с квасена сметана ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари